Silvan Barajı yapım çalışmaları

Silvan Barajı yapım çalışmaları -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Bu baraj yapıldığında, bu bölgenin arazileri sulandığında bu bölgenin evlatları bin 500 kilometre yol katedip tarım işçisi olarak diğer illere gitmek mecburiy


DİYARBAKIR (A.A) - Yapımı süren Silvan Barajında incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, barajın tamamlanmasıyla araziler sulanmaya başladığında, bölge insanının başka yerlere tarım işçisi olarak gitmeyeceğini bildirdi.
     Bakan Eker, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Erdem ile gittiği Silvan Barajı alanında yetkililerden bilgi aldı.
     Eker, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Silvan Barajı projesinin çok heyecan verici olduğunu, barajın, Atatürk Barajından sonra bölgede en çok sulama imkanı olanağı sağlayan baraj olduğunu söyledi.
     Silvan Barajı sayesinde bölgede toplam 240 bin hektar alan, yani yaklaşık 2,5 milyon dönüm arazinin sulanacağını ifade eden Eker, şöyle dedi:
     Ayrıca tabii ki elektrik üretecek. 175 metre yükseklikte olacak olan barajın seti inşa ediliyor. Büyük bir hızla çalışma sürüyor. Terör örgütü PKK bu bölgenin kalkınmasını istemiyor. PKK neden istemiyor burada bu baraj yapıldığında bu bölgenin arazileri sulandığında bu bölgenin evlatları bin 500 kilometre yol katedip tarım işçisi olarak çalışmak için buradan Düzceye, Denizliye, Manisaya, Karadenizin diğer illerine gitmek mecburiyetinde kalmayacaklar. Burası kalkınacak ve istihdam yaratılacak, zenginleşecek, refah artacak, istismar alanı ortadan kalkmış olacak, bunu istemiyor. Bu nedenle de burayı başından beri hedef alan olarak seçti PKK. Ve işte şantiye basıldı, yakınlarda buranın işçilerini taşıyan minibüse saldırı düzenlendi. Aşağıda geçen sene içerisinde yapılan saldırıda yakılan araçların enkazı duruyor. Tabii bunun için bu bölgede buna dair güvenlik önlemleri alındı ve şimdi de baraj inşaatı çalışmaları hızla sürüyor.
     Derivasyon tünelleri inşaatının da hızla sürdüğünü ve yatırımın kısa sürede bitmesinin bölgenin kalkınmasını sağlayacağını ifade eden Eker, Biz de heyecanla bunu bekliyoruz takip ediyoruz, onun için şantiyeyi ziyaret ettik arkadaşlardan bilgi aldık diye konuştu.
     Eker ve beraberindekiler, incelemelerin ardından Diyarbakıra döndü.
    
     Muhabir: Ümit Özdal-Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Silvan Barajı yapım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER