Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, engelli

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, engelli sporcuları kabul etti -Baydemir: dünya şampiyonasında mutlaka Diyarbakıra madalya ve madalyalarla dönmenizi rica ediyorum


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediyenin engelli sporcularını kabulünde Dünya şampiyonasında mutlaka Diyarbakıra madalya ve madalyalarla dönmenizi rica ediyorum dedi.
     Baydemir, belediye bünyesindeki engelli takımlarındaki sporcuları kabulünde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının sosyal politikalarının bugün dünyada model olarak görülen metropol politikalarından biri olduğunu söyledi.
     Sümerpark yeni yaşam alanının bu amaçla inşa edildiğini vurgulayan Baydemir, şunları söyledi:
     Ama aynı zamanda, kulübümüz bu perspektifle faaliyet yürütüyor. Bugün Türkiyeye baktığımızda maalesef popüler tek bir dal futboldan ibaret olarak görülüyor. Oysa biz sporu yaşamın her alanında bir kültürel yaşam tarzı, bir yaşam biçimi olarak görüyoruz ve bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Memnuniyetle görüyorum ki arkadaşlarım Türkiye çapında büyük başarılara imza attılar. Doğrusu bu Diyarbakırımız açısından da bir moraldir, hepinize bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki zaman dilimi içerisinde de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve kulübümüz sizlerin hizmetinde olacaktır. Benim sizden ricam dünya şampiyonasında mutlaka Diyarbakıra madalya ve madalyalarla dönmenizi rica ediyorum. Bu konuda da üzerimize düşen her türlü desteği mutlaka vereceğiz. İnşallah Diyarbakır halkına layık olduğu, haketmiş olduğu o moral ve motivasyonu da verme imkanına sahip olacağız.
     Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz da, Diyarbakırda 450 binin üzerinde 0-24 yaş arası genç nüfus bulunduğunu ifade ederek, Başarılı toplumlara baktığımız zaman sanata ve spora olan yakınlıkları o toplumun başarısını direkt etkiliyor. Kulübümüz bu anlayışla hareket ediyor. Özellikle gençlere, kitlesel sporları özendirme bizim için çok önemli. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bu yıl her alanda başarılı bir dönem geçiriyoruz. Görme engellilerden, kadın futboluna, erkek futboluna birçok branşta yer alıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, engelli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER