Diyarbakır Cezaevinin kapatılması iddiası

Diyarbakır Cezaevinin kapatılması iddiası -Vali Mustafa Toprak: Cezaevinin kapatılması söz konusu değil. Kapasitenin aşılması dolayısıyla başka cezaevlerine aktarım yapılıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır E Tipi Cezaevinin boşaltılması iddiaları ile ilgili olarak, Cezaevinin kapatılması söz konusu değil. Kapasitenin aşılması dolayısıyla başka cezaevlerine aktarım yapılıyor dedi.
     Vali Toprak AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Diyarbakır E Tipi Cezaevinin boşaltılmaya başlandığıyla ilgili haberlerin yayımlandığını anımsattı.
     Diyarbakır E Tipi Cezaevinin boşaltılmadığını, sadece kapasitenin aşılması nedeniyle cezaevindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi için başka cezaevlerine aktarımın yapıldığını vurgulayan Toprak, şöyle konuştu:
     Bin 45 kapasiteli olan Diyarbakır E Tipi Cezaevindeki tutuklu ve hükümlü sayısının bin 200e ulaşması üzerine, Adalet Bakanlığı durumu müsait olan hükümlülerin başka cezaevlerine aktarılmasını kararlaştırdı. Bu doğrultuda bazı hükümlüler başka cezaevlerine götürülüyor. Cezaevinin kapatılması söz konusu değil. Kapasitenin aşılması dolayısıyla başka cezaevlerine aktarım yapılıyor. Diyarbakır D Tipi Cezaevinin yanında modern bir çezaevinin yapımı sürüyor. Bu cezaevi tamamlanmadan Diyarbakır E Tipi Cezaevi boşaltılamaz.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır Cezaevinin kapatılması iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER