Diyarbakır Valisi Toprak, Silvanı ziyaret etti

Diyarbakır Valisi Toprak, Silvanı ziyaret etti


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Silvan ilçesini ziyaret etti.
     Kaymakam Yunus Sezer ile bir süre görüşen Vali Toprak, burada yaptığı açıklamada, Silvan ilçesine yılın son ziyaretini gerçekleştirdiklerini belirterek, yıl boyunca yürütülen çalışmalarla ilçeyi ileriye taşıyacak adımlar atıldığını söyledi.
     En önemli çalışmanın ise yüksekokulun Silvana getirilmesi olduğunu ifade eden Toprak, daha önce tek bölüm ile yaklaşık 80 öğrenciye eğitim hizmeti verilen okulda artık 3 bölümde 300 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.
     Toprak, farklı bölümlerin, hatta fakültenin gelmesi için çok çalışmak gerektiğini anlatarak, Maliye Bakanlığının desteğiyle köylere asfalt yol yapıldı, okullar açıldı. Sulama ile ilgili Türkiyenin en büyük projesi olan Silvan Barajı için çalışmalara başlandı. Güvenlik açısından hiç bir sıkıntı yok ve işçiler hiç durmadan sorunsuz şekilde çalışıyorlar. Barajın tamamlanmasıyla 2 milyon dönüm arazi sulanacak. Umuyoruz ki bu projeler sürer. Devlet hastanesi için yer sıkıntısı vardı ancak ilçe kaymakamının büyük gayretiyle bu sıkıntı giderildi. Ocak ayında yapılacak olan devlet hastanesi ihalesi ile 120 yataklı hastahane 200 yatağa çıkacak. Bu yıl ilçede yapılan projeler o kadar çok ki hangisini söyleyeceğimi bilemiyorum. Vatandaşlarımızın bu projelere destek vermesi bizleri sevindiriyor. Hepimiz el ele vermeliyiz ki başarılar elde edelim diye konuştu.
     Vali Toprak, daha sonra sivil vatandaşların da faydalanabileceği yapımı süren sosyal tesisin inşaatında incelemelerde bulundu.
     İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçarslanın, 250 çocuğa futbol topu ve forma dağıttıklarını söylemesi üzerine Vali Toprak, Çocuklar bizim için çok önemlidir. Onları sokaklardan almak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız dedi.
     Silvan İMKB Lisesinde yapımı tamamlanan spor salonunu ziyaret eden Topraka, bazı veli ve öğrenciler okul servislerine ilişkin sıkıntılarını anlattılar.
     Silvan İmam Hatip Lisesi inşaatında da inceleme yapan Toprak daha sonra ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Halil Yılmaz / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır Valisi Toprak, Silvanı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER