Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Özbakır:

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Özbakır: Çocuklarda vergi bilincinin oluşmasında anne, baba ve öğretmenlere büyük görev düşmektedir


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, çocuklarda vergi bilincinin oluşmasında anne, baba ve öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyledi.
     Başkan Özbakır, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği basın toplantısında geçen yıl tahakkuk eden 825 milyon 969 bin liralık verginin 796 milyon 163 bin lirasının tahsil edildiğini belirterek, Bu sayede yüzde 96,40 tahsilat oranını gerçekleştirmiş olduk dedi.
     Vergi Haftasının toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin öneminin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi, vergi idaresi ve mükellef arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve vergiye gönüllü uyumun artırılması amacıyla kutlandığını ifade eden Özbakır, şöyle konuştu:
     Halen bütçe gelirlerimizin yüzde 80i vergi gelirlerinden oluşmaktadır. Vergi Haftası, bu derece hayati öneme sahip verginin, toplumumuza anlatılmasını ve bunun sonucunda vergi bilincinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır. Yasal ve idari düzenlemeler verginin toplanmasında çok önemli olmakla birlikte, tek başına yeterli değildir. Toplumsal destek de o derece önemlidir. Aldığımız her fiş veya fatura karşılığında vergi ödenmesini sağlamış oluruz. Bu bağlamda,yapmış olduğumuz harcamalarımız sonucu bu harcamaya ilişkin belgeyi, yani fiş veya faturayı almak vatandaşlık görevimiz olduğu gibi daha müreffeh bir ülke veya en azından devletin getireceği hizmetlerde daha fazla kalite istiyorsak, harcamalarımızın belgesini almak zorundayız. Almazsak bu harcamalarımız sonucu oluşacak vergiler satıcının cebinde kalacaktır. Bu durumda devlet alamadığı vergiler sebebiyle veya getirdiği hizmetler karşılığı yeterli vergiyi toplayamaması halinde, borçlanma yoluna gidecektir ki, bu durumda hepimizin üzerine düşecek yük daha da artacaktır.
     Vergi Haftası kutlama etkinliklerinde hedef kitlenin öğrenciler olduğunu vurgulayan Özbakır, Çocuklarımızda vergi bilincinin oluşmasında tüm anne, babalara ve öğretmenlere görev düşmektedir. Verginin sadece yasal ve idari düzenlemelerle çözümünün mümkün olamayacağı gerçeğinden hareketle eğitim faaliyetlerine ağırlık verdik. Öğrencilerimizin belge alma alışkanlığı kazanmasını temin etmek için okullarımızda hafta boyunca, verginin toplumsal önemi, uzman personelimizce anlatılacaktır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Özbakır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER