Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçları

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçları ertelendi


BAYBURT (A.A) - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelendiğini bildirdi.
     Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, 01 Ocak-28 Ağustos 2012 tarihleri arasında doğal afetlerden yüzde 30 ve üzerinde zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelendiğini belirtti.
     Karabulut, şunları kaydetti:
     2012 yılı içerisinde ilimizde yaşanan doğal afetler nedeniyle İl Müdürlüğümüzce yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde merkez ilçede Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı 395, Veteriner Bilgi Sistemine (TÜRKVET) kayıtlı 51 ve Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı 24 kişi olmak üzere toplam 470 kişi, Demirözü ilçesinde ÇKSye kayıtlı 118, TÜRKVETe kayıtlı 40 ve AKSa kayıtlı 4 olmak üzere toplam 162 kişi, Aydıntepe ilçesinde ÇKSye kayıtlı 36, TÜRKVETe kayıtlı 20 ve AKSa kayıtlı 3 olmak üzere toplam 59 kişinin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları ertelenmiştir. Ayrıca borcu bulunduğu kuruma dilekçe veren ancak İl ve İlçe Müdürlüklerimize dilekçe veremeyen çiftçilerle ilgili borç erteleme çalışmaları da devam etmektedir.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER