Doğaltaş ihracatında yıl sonu hedefi 2

Doğaltaş ihracatında yıl sonu hedefi 2 milyar dolar -Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç: Yıl sonuna kadar 2 milyar dolar ihracata ulaşmak istiyoruz. 2023 yılında 7 milyar dolar ihracat hedefliyoruz


İZMİR (A.A) - Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, Ocak-Ekim 2012 döneminde 1 milyar 550 milyon dolar doğaltaş ihracatı gerçekleştirildiğini, yıl sonuna kadar bu rakamın 2 milyar doları aşacağına inandıklarını bildirdi.
     Erdinç, yaptığı yazılı açıklamada, Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak Burdurda yaptıkları Bölgesel Sektör Değerlendirme Toplantısında sektörün sorunlarının ele alındığını belirtti.
     Doğaltaşın Türkiyenin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer aldığını ifade eden Erdinç, açıklamasında Türkiyenin Ocak-Ekim 2012 dönemi doğaltaş ihracatı, 2011 yılının aynı dönemine göre yüzde 12lik artışla 1 milyar 550 milyon dolar oldu. Yıl sonuna kadar 2 milyar dolar ihracata ulaşmak istiyoruz. 2023 yılında 7 milyar dolar ihracat hedefliyoruz ifadelerine yer verdi.
    
     -New York 1FK Havalimanında kullanılan Burdur Beji prestij olacak-
    
     Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Erdinç, New York 1FK Havalimanındaki birinci terminal yenileme yatırımlarında Burdur Beji mermerinin kullanılacağını belirterek şunları kaydetti:
     Dünyanın en büyük havalimanı olarak kabul edilen New York 1FK Havalimanında Burdur Bejinin kullanılması bizim için prestij olacak. En fazla katma değerli ihracatı gerçekleştiren ve vasıfsız işgücünün en yoğun istihdam edildiği doğaltaş sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması için bu prestjin bize yeni ihracat kapılarının açmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Doğaltaş ihracatında yıl sonu hedefi 2 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER