Doğan, YHT çalışmalarını inceledi

Doğan, YHT çalışmalarını inceledi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Yüksek Hızlı Tren Projesinin (YHT) Cumhuriyet Mahallesindeki devam eden çalışmalarını inceledi.
     Doğan, burada yaptığı açıklamada, çalışmaların İzmit Belediyesinin yetkisi dahilinde yürütülmediğini belirterek, YHT Projesi bölgede yapılan tarihi ve çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.
     Kapsamlı bir projenin yaşam alanı içerisinde olan çalışmalarının bazı sıkıntıları beraberinde getirebileceğini dile getiren Doğan, vatandaşların günlük yaşamları içerisinde bu çalışmalardan ötürü bazı sıkıntılar yaşadığını ve haklı eleştirilerde bulunduklarını kaydetti.
     Doğan, İzmit Belediyesinin sorumluluğunda olmasa da çalışmaların yavaş ve çevre kirliliğine neden olacak şekilde yürütüldüğünü tespit ettiklerini anlatarak, TCDD ve Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen projede, İzmit Belediyesi olarak sorumluluğumuz ve yetkimiz yok. Ancak sınırlarımız içerisinde olan çalışmaları yakından takip ediyorum. Muhtarlar ve halkımızdan gelen şikayet ve öneriler kapsamında ilgili makamlarla iletişime geçiyor ve sorunları aktarıyoruz. Yaşanan sıkıntıları valimize ve ilgili kurumlara ileteceğim. Gerekirse yasal yaptırımları uygularız.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Doğan, YHT çalışmalarını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER