Doğaseverler Tınaz Tepe Dağlarına tırmandı

Doğaseverler Tınaz Tepe Dağlarına tırmandı -Seydişehirde, Arvan Kralının yaşadığı kale kalıntıları ve çevresindeki doğal güzellikler ilgi uyandırıyor


KONYA (A.A) - Bir doğa harikası olan Tınaztepe Dağları, Arvana efsanesi ile birlikte ilgi odağı oluyor.
     1871 rakımlı ve ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Tınaztepe Dağlarına yaptıkları tırmanış, Seydişehirli doğaseverleri hayrete düşürdü.
     Üzerinde Hititlerin son döneminde yaşayan ve günücü kaybedince kendi alanlarında krallıklarını ilan etmiş varlığı ile o önemden ün yapmış Arvan Kralının yaşadığı kale kalıntıları ve çevresindeki doğal güzellikler ilgi uyandırıyor.
     10 kişilik ekipten oluşan doğaseverlerden Todosk Hüseyin Gören bu tarihi ve doğa harikası olan Tınaztepe Dağlarının bu özellliklerinin şimdiye kadar bilinmemesinin büyük bir eksiklik olduğu kaydetti.
     Emekli Öğretmen ve Doğa Sever Erdal Deniz ise şunları kaydetti:
     Bu tarihi dağın dilden dile dolaşarak günümüze kadar gelen Arvan Kralı efsanesi var. Hem tarihi hem de coğrafi güzelliği bağrında barındıran Tınaztepe Dağlarının biz doğaseverlerin arayıp da bulamadığı bir durum. Bu dağı Seydişehirliler olarak tanıtabilirsek öyle umut ediyorum ki Türkiyede hatta dünyadaki doğaseverler bu dağa ilgi duyacaklar. Umarız buraya tırmanışımız Seydişehir ve ülkemizin dağ sporu yapan insanlarımızın ilgisi çekmiş olur.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Doğaseverler Tınaz Tepe Dağlarına tırmandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER