Doğuda kayak keyfi

Doğuda kayak keyfi -Kar kalınlıkları Bayraktepede 180, Palandökende 122 santimetre olarak ölçüldü -Palandökende düzenlenen şampiyonalar, turizm işletme sahiplerinin yüzünü güldürdü


ERZURUM (A.A) - Doğudaki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandökende 122, Bayraktepe Kayak Merkezinde ise 180 santimetre olarak ölçüldü.
     Bölgede etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandökende farklı ülkelerden gelen turistler kayak, snowboard yapıyor, kızak kayıyor.
     Havanın güzel olmasını da fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Palandöken Kayak Merkezindeki etkinliklere katılarak güzel vakit geçirmeye çalışıyor.
     Bu arada, Palandökende düzenlenen 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonası ile Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası da işletme sahiplerinin yüzünü güldürdü.
     Bir otelin ön büro müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güzel bir sezon geçirdiklerini belirterek, Palandökende düzenlenen uluslararası spor faaliyetlerinin turizme de canlılık getirdiğini söyledi.
     Otellerindeki doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu ifade eden Baykal, Çok canlı bir sezon geçiriyoruz. Böyle bir zamanda şampiyonaların düzenlenmesi, farklı ülkelerden sporcuların ve yöneticilerin gelmesi isabet oldu. 21 Mart için de İrandan yoğun rezervasyon alıyoruz dedi.
    
     -Bayraktepe Kayak Merkezi-
    
     Karsın Sarıkamış ilçesinde bulunan ve sarıçam ormanlarıyla kaplı Bayraktepe Kayak Merkezinde ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 180 santimetreye ulaştı.
     Kristal kar ve uzun kayak pistleriyle kayakseverlerin gözde yeri olan Bayraktepede, yerli ve yabancı turistler kayağın tadını çıkarıyor.
     Bir otelin genel müdürü Murat Demir, Mart ayı olmasına rağmen pistlerde herhangi bir bozulma olmadığını belirterek, sezonun yeni açılmış gibi canlı olduğunu söyledi.
     Turistlerin kayağın keyfini yaşadığını anlatan Demir, Şu anda kayak merkezimize gelen yerli ve yabancı turistler sezon başında olduğu gibi aynı keyifle kayağın tadını çıkarıyor. Son yağan karla birlikte pistler bölgesinde yeterince kar var diye konuştu.
     Demir, turistlere Nisan ayı sonuna kadar kayağın keyfini yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız - Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Doğuda kayak keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER