Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ardahanda ölçüldü -Bölgede 153 köyle ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ardahanda ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürüyor.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 25, Ağrıda 24, Karsta 23, Erzurumda 14, Erzincanda 8, Iğdırda 5 derece oldu.
     Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Ardahan, Erzurum ve Ağrıda sıfırın altında 7, Karsta sıfırın altında 5, Erzincanda 6, Iğdırda 8 derece olması tahmin ediliyor.
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 77, Karsta 13 ve Ağrıda 63 olmak üzere toplam 153 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Erzurumda son 24 saatte yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 3ü çocuk olmak üzere toplam 24 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede çığ tehlikesinin bulunduğunu belirterek, gizli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
     Öte yandan, bölgede çarşamba gününe kadar kar yağışının beklenmediği kaydedildi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER