Doğuda kış

Doğuda kış -Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 17 dereceyle Karsta ölçüldü -Erzurumda kar nedeniyle yolu kapanan köyde hastalanan bebek, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipl


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Karsta ölçüldü.
     Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Karsta 17, Ardahan ve Ağrıda 15, Erzurumda 8, Erzincanda 6, Iğdırda ise 1 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahanda sıfırın altında 4, Karsta sıfırın altında 2, Ağrıda 3, Erzurumda 4, Iğdırda 8 ve Erzincanda 11 derece olması tahmin ediliyor.
     Aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezleri beyaz örtüyle kaplandı. Son ölçümlere göre, kar kalınlıkları Ağrıda 55, Ardahanda 29, Erzurumda 25, Karsta 20, Palandöken Kayak Merkezinde ise 93 santimetreye ulaştı.
    
     -69 köy yolu ulaşıma kapalı-
    
     Bölgede özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 60 ve Ağrıda 9 olmak üzere toplam 69 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerde sağlık durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor.
     Son 24 saat içerisinde Erzurumun Karayazı ilçesine bağlı Yolören köyünde ateşi yükselen 6 günlük erkek bebek, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince Karayazı Devlet Hastanesine ulaştırıldı.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede kuvvetli buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER