Doğuda kış

Doğuda kış -Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 15 dereceyle Kars ve Ağrıda ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Kars ve Ağrıda ölçüldü.
     Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesinde Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ağrıda 15, Ardahanda 13, Erzurumda 6, Erzincanda 3, Iğdırda ise 1 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan ve Ağrıda sıfırın altında 4, Karsta sıfırın altında 3, Erzurumda 3, Iğdır ve Erzincanda 7 derece olması bekleniyor.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 53, Ardahanda 27, Erzurumda 23, Karsta 17, Palandöken Kayak Merkezinde 93, Bayraktepe Kayak Merkezinde ise 175 santimetreye ulaştı.
     Bölgede özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 2, Karsta 1, Ağrıda 3 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede kuvvetli buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER