Doğuda kış

Doğuda kış -Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta 204 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor -Hakkari-Van karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı


VAN (A.A) - Kar yağışı nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta 204 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 5 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
     İl Özel İdaresi ekiplerince, karla mücadele çalışmalarının devam ettiği ve kapalı yolların kısa sürede açılmasının planlandığı bildirildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray yolunda halen ulaşım sağlanamadığını, bölgede çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
     Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını belirten Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölgenin kuzey ve doğu bölümlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesi yaşanabileceğini ifade etti.
    
     -Muş-
    
     Muşta akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 110 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar yağışının etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının 13 ekip 100 personelle sürdürüldüğünü söyledi.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de yağışın gün içerisinde devam edeceğine değinerek, oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
    
     -Bitlis-
    
     Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 86 köyle ulaşım sağlanamadığı belirtildi.
     Açıklamada, köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
    
     -Hakkari-
    
     3 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Hakkaride, karla mücadele ekiplerince başlatılan çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
     Sabah saatlerinde Hakkari-Van karayolunun 30. kilometresinin heyelan nedeniyle ulaşıma kapandığı, Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin yolun açılması için çalışma başlattığı bildirildi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER