Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Karsta ölçüldü -Bölgede 11 köye ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Karsta ölçüldü. Bölgede 11 köye ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 15, Ardahanda 13, Ağrıda 8, Erzurumda 7, Erzincanda 4 derece, Iğdırda ise sıfır derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Karsta sıfırın altında 3, Erzurum, Ağrı ve Ardahanda sıfırın altında 2, Erzincanda 11, Iğdırda 12 derece olması bekleniyor.
     Erzurumda 4, Ağrıda 7 olmak üzere toplam 11 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 103, Bayraktepe Kayak Merkezinde 86, Konaklı Kayak Merkezinde 76, Ağrıda 50, Erzurum ve Ardahanda 20, Karsta 17 santimetre.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER