Doğuyu bu kış Sarıkamışın sobaları ısıtacak

Doğuyu bu kış Sarıkamışın sobaları ısıtacak -Karsın Sarıkamış ilçesinde faaliyet gösteren 4 ayrı imalathane, Doğu Anadolu Bölgesinde satışa sunulması amacıyla 80 bin soba üretti


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde faaliyet gösteren 4 ayrı imalathane Doğu Anadolu Bölgesinde satışa sunulması amacıyla 80 bin soba üretti.
     Sarıkamış Küçük Sanayi Sitesinde yaklaşık 9 ay içerisinde imal edilen 80 bin soba, Doğu Anadolu Bölgesindeki kentlere sevk edilmeye başlandı.
     İmalathanelerde çalışan 35 işçi tarafından sacdan üretilen sobalar, Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Van, Bitlis başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesindeki 9 il ve bağlı ilçelerinde satışa sunulacak.
     İmalathane sahiplerinden Reşit Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kış sezonunda Doğu Anadolu Bölgesinin soba ihtiyacının Sarıkamışta üretilen sobalardan karşılanacağını söyledi. İlçelerinin soba imalatı konusunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Doğu Anadoluyu biz ısıtıyoruz. İlçedeki 4 firma 9 il merkezi ve ilçelerine bir sezonda yaklaşık 80 bin adet sobayı Sarıkamıştan sevk ediyor. Sobalarımız 12 çeşitten oluşuyor. Sobalar kömür, odun ve tezekle yanan 3 gruptan oluşuyor. Sarıkamış olarak hizmetimizden, kalitemizden o kadar eminiz ki bunun garantisi yoğun talebin kalitemizin iyi olduğunu gösteriyor.
     Yılmaz, soba fiyatlarının 25-80 lira arasında değiştiğini, önümüzdeki yıl farklı çeşitlerle kaliteli üretim yaparak, kapasiteyi artıracaklarını anlattı.
     Sarıkamış Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Haluk Çetinkaya da ilçenin sadece kereste imalatında değil, soba imalatında da söz sahibi olduğunu söyledi.
     Küçük Sanayi Sitesinde soba imalatı yapan 4 firmanın bu işi layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Çetinkaya, Üretilen sobalarımızın doğu illerinin hemen hemen hepsinde pazar bulması bizleri gururlandırmıştır. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da genişleyen bir sektör haline gelerek ilçemize istihdam ve ekonomik açıdan büyük katkı sağlar dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğuyu bu kış Sarıkamışın sobaları ısıtacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER