Doğu Anadoluda kar yağışı

Doğu Anadoluda kar yağışı -Bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor -Erzurum ve Ağrıda 240 köy yolu ulaşıma kapandı


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.
     Aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Ağrıda 120şer köy yolu, ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.
     Karla mücadele ekipleri, Erzurumun Tekman, Hınıs, Çat ve Köprüköy ilçelerinde ulaşımın sağlanamadığı köylerden son 24 saatte 4 hastayı, 112 Acil Servis ekipleriyle hastanelere ulaştırdı. İlçelerden son 3 günde ise toplam 19 hasta kent merkezindeki çeşitli hastanelere ulaştırılarak tedavi altına alındı.
     Bölgede kar kalınlığı, Bayraktepe Kayak Merkezinde 60, Palandöken Kayak Merkezinde 35, Sarıkamış ilçesinde 40, Ağrıda 40, Erzurumda 20, Karsta 15 ve Ardahanda 4 santimetre olarak ölçüldü.
     Soğuk havayla birlikte buzlanmanın görüldüğü kent merkezlerinde, belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışması başlattı.
     Bu arada, bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Ağrıda eksi 5, Ardahanda eksi 9, Karsta eksi 18 ve Erzurumda eksi 10 derece olarak ölçüldü.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER