Doğu Anadoluda kar yağışı

Doğu Anadoluda kar yağışı -Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 9 dereceyle Ardahanda ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 9 dereceyle Ardahanda ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkili oluyor.
     Kar kalınlıkları Ağrıda 22, Karsta 20, Ardahanda 12 ve Erzurumda 5 santimetre olarak ölçüldü. Soğuk havadan ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Sabah saatlerinde okula giden öğrenciler, soğuk havadan olumsuz etkilendi.
     Kaldırımların da buz tutuğu kent merkezlerinde, belediye ekiplerince kar ve buzla mücadele çalışması yapılıyor.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Ardahanda eksi 9, Erzurum ve Karsta eksi 8, Iğdırda eksi 6, Erzincanda 1 ve Iğdırda 3 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahanda eksi 5, Erzurum ve Karsta eksi 3, Ağrıda eksi 2, Iğdırda 5 derece olması tahmin ediliyor.
     Yetkililer, sürücülerin yollarda meydana gelen buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER