Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Karsta ölçüldü -Bölgede 662 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 12 dereceyle Erzurumda ölçüldü. Bölgede 662 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurumda eksi 12, Ardahanda eksi 10, Karsta eksi 20, Ağrıda eksi 10, Erzincanda eksi 2 ve Iğdırda eksi 5 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurumda eksi 4, Erzincanda 3, Karsta eksi 6, Ağrıda eksi 4, Ardahanda eksi 4, Iğdırda 1 derece olması tahmin ediliyor.
     Soğuk hava nedeniyle çatılarda buz sarkıtları oluştu, bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Belediye ekipleri, kent merkezlerindeki kar ve buzla mücadele çalışmasını sürdürüyor.
     Kar yağışı nedeniyle Iğdırda 29, Erzurumda 156 ve Ağrıda 477 olmak üzere toplam 662 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     İl Özel İdaresi Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
     Bölgede parçalı çok bulutlu hava etkili olurken, aralıklarla kar yağışı bekleniyor.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER