Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Bölgede 628 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor -Erzurumda yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı (Fotoğraflı-Görüntülü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede 628 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Bölge illerinden Erzurumda 346, Karsta 131, Ağrıda 122 ve Iğdırda 29 olmak üzere toplam 628 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları, Iğdır 1, Erzurum 18, Ardahan 19, Kars 31, Ağrı 44 santimetre olarak ölçüldü.
     Bu arada bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Karsta eksi 6, Ardahanda eksi 4, Ağrıda eksi 3, Erzurum ve Iğdırda eksi 1, Erzincanda 2 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars, Ağrı ve Ardahanda sıfır, Erzurumda 1, Iğdırda 3 Erzincanda 7 derece olması tahmin ediliyor.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER