Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 23, Ağrıda 21 köy yolu ulaşıma kapandı -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 dereceyle Karsta ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 23, Ağrıda 21 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 11, Erzurumda 8, Ardahanda 6, Ağrıda 3 ve Erzincanda 1 derece olarak ölçüldü. Iğdırda ise en düşük hava sıcaklığının 3 derece olduğu kaydedildi.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Karsta 0, Ardahanda 1, Erzurum ve Ağrıda 2, Erzincanda 8 ve Iğdırda 12 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölge genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 23, Ağrıda 21 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, söz konusu yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki hastalara da yardım elini uzatıyor.
     Erzurumun Tekman ilçesine bağlı Koçyayla köyü Uslu mezrasında doğum yaptıktan sonra kanaması durmayan kadın, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince, snowtrackla hastaneye ulaştırıldı.
     Bu arada, kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 52, Erzurumda 35, Ardahanda 25 ve Karsta 17 santimetre. Palandöken Kayak Merkezinde ise kar kalınlığının 106 santimetre olduğu belirtildi.
     Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER