Doğubayazıttaki KCK davası

Doğubayazıttaki KCK davası -Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK-KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan 21i tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi -Mahkeme, 13 sanığın tahliyesine ve gizli ta


ERZURUM (A.A) - Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan, aralarında KCK sorumlusu olduğu iddia edilen BDP Doğubayazıt İlçe Başkanının da bulunduğu 21i tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 5i kadın 21 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklardan 11i hazır bulundu.
     Kürtçe savunma yapan tutuksuz sanıklardan Hazal Aras, üzerine atılı tüm suçlamaları reddettiğini, terör örgütü PKK/KCK yapılanmasıyla hiç bir bağlantısının bulunmadığını öne sürerek beraatını istedi.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, dava kapsamında tanık olarak dinlenmesine karar verilen ve terör örgütü üyeliğinden halen Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Engin Durakı dinledi.
     Sanıklardan Emine Akın bir toplantıda, Kürt gençleri dağlarda öldürülüyor, düşmana ağır darbeler vurulması lazım. Apo bizim için cezaevinde yatıyor, biz onun için ne yapıyoruz sözlerini kullandığına yönelik ifadesi anımsatılan Durak, Ben böyle bir ifadeyi verdiğimi hatırlamıyorum. Bu ifadeyi kabul etmiyorum dedi.
     Mahkeme Başkanı Kahya, ifadeleri alınamayan sanıkların avukatlarından savunmalarını yapmalarını istedi.
     İddianamede yer alan Doğubayazıt Belediyesindeki ihalelerin terör örgütü KCK yanlısı müteahhitlere verildiği iddialarının doğru olmadığını, tam aksine ihalelerin şeffaf bir ortamda yapıldığını savunan avukatlar, öldürülen terör örgütü mensuplarının cenaze törenlerine katılmanın da insani bir görev olduğunu öne sürdü.
     Kahya, 45 dakikalık aranın ardından tutuklu sanıklardan Baran Umut Kıran, Diyaddin Bilin, Güllüzar Kalmış, Ali Sagüt, İbrahim Bobilik, Reşit Sarıhan, Muhsin Kula, Bişar Ekren, Fatma Oral, Abbas Karataş, Mehmet Şerif Hacıoğlu, Şah İsmail Gültekin ve Orhan Ebrenin cezaevinde kaldıkları süre göz önüne alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verildiğini bildirdi.
     Diğer 8 tutuklu sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, gizli tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Doğubayazıttaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER