Doktorun at sevgisi ikinci üniversiteyi okutturdu

Doktorun at sevgisi ikinci üniversiteyi okutturdu -Eskişehirde, Çifteler Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışan Aycı, at sevgisi nedeniyle 16 yıl sonra üniversite sınavına girip ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehirin Çifteler ilçesindeki Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışan Salih Metin Aycı (41), at sevgisi nedeniyle 16 yıl sonra üniversite sınavına girip Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümünde eğitim görüyor.
     Op. Dr. Aycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun atçılık dersleri için gittiği çiftlikte atçılıkla tanıştığını kaydetti.
     Son dönemde atların hipoterapi amaçlı yoğun olarak kullanıldığını ifade eden Aycı, şöyle konuştu:
     Bu yıl girdiğim üniversite sınavında kazandığım bölümde atçılıkla ilgili eğitim alıyorum. Atların bakımları, eğitimleri, bizim çocuk servisindekine benziyor. Anatomik yapıları da insanlara benzediğinden zorlanmadım. Ahır ortamında çalışmaya da alıştım. Hayvansever bir aile sahibim. Evcil hayvan da besliyorum.
    
     -Doktorluğu bırakıp atçılık sektöründe çalışmayı düşünüyorum-
    
     Aycı, tekrar üniversite okumakla adeta bir zaman makinesi bulduğunu anlatarak, şunları söyledi:
     Üniversite yıllarıma döndüm ve o heyecanı yaşıyorum. Çalışıp sınavlara giriyorum. Arkadaş çevrem genç yaş grubundan oluştuğu için ben onlara, onlar da bana uyuyor. Bir sıkıntı yaşamıyorum. Hayat bir öğrenciliktir. Hipoterapi merkezi olarak düşündüğüm atçılık, ufkumu açtı. Hipoterapi de atla uğraşmaya bilirdim ancak önce atlarla ilgili bilgi sahibi olmak istedim. Ondan sonra sektörün genişliğin anladım. Gelecek yıl, 6-7 hekim arkadaşım bölüme gelmek istiyor. Asla ne işim var, ahırda demeyin. Şimdi doktorluğu bırakıp atçılık sektöründe çalışmayı düşünüyorum.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Doktorun at sevgisi ikinci üniversiteyi okutturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER