Dolandırıcıları yerleştirdikleri kamera yakalattı

Dolandırıcıları yerleştirdikleri kamera yakalattı -İzmirde alışveriş merkezindeki bir bankanın otomatik para çekme makinesine kart bilgilerini kopyalama ve gizli kamera düzeneği yerleştiren 2 zanlı, bir anlık dalgınlıkları sonucu görü


İZMİR (A.A) - Serdar Yılmaz - İzmirde alışveriş merkezindeki bir bankanın otomatik para çekme makinesine (ATM) kart bilgilerini kopyalama ve gizli kamera düzeneği yerleştiren 2 zanlı, bir anlık dalgınlıkları sonucu görüntüye girince yakalandı.
     Bornovadaki bir alışveriş merkezinde farklı bankaların para çekme cihazlarının yer aldığı alandaki bir ATMden para çekmek isteyen vatandaş, kart yerleştirme bölümünden şüpheye kapılarak durumu polise bildirdi.
     Olay yerine gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ATMlerin kart konulan bölümüne kopyalama cihazı, para yatırma-alma bölümüne ise gizli mikro kamera konulduğunu belirledi.
     ATM cihazlarının bulunduğu bölümdeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şapka ve bere giyerek yüzlerini gizleyen iki zanlının, yanlarında getirdikleri cihazları çok kısa sürede ATM cihazına monte ettiklerini tespit etti.
    
     -Tuzaklarına kendileri düştüler-
    
     Vatandaşların şifrelerini öğrenmek amacıyla konulan gizli kamera görüntülerini inceleyen ekipler, kameranın yerleştirilmesi sırasında zanlılardan birinin dalgınlıkla yüzünün görüntülendiğini fark etti.
     Buradaki yüz görüntüsünden yola çıkan polis, alışveriş merkezindeki diğer kameralarla yaptığı eşleştirme sonrası önce zanlıların otoparktaki araçlarının plakalarını, ardından da kimliklerini belirledi.
     Yapılan çalışma sonucunda, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kopyalama ve kullanma suçundan sabıkalı Ö.A. (31) ile bu kişiye yardım eden N.A. (40) yakalanarak gözaltına alındı.
     ATM cihazına yerleştirilmiş olan kopyalama cihazında yapılan incelemede, bir çok kişiye ait kopyalanmış kart bilgilerine de ulaşıldığı bildirildi.
     Gözaltına alınan iki zanlı, sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Dolandırıcıları yerleştirdikleri kamera yakalattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER