8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Tepe, mesajında, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadın ve kız çocuklarının haklarının korunmasına yönelik çabaların, ülke için büyük önem taşıdığını belirterek, ülkede cinsiyet eşitliğinin, insan hakları, sosyal adalet ve demokratik temsille ilgili olduğunu ifade etti.
     Kadının hakları konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve çok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Tepe, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü kurulmuş, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun, Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun, Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun yürürlüğe girmiştir. Kadın haklarının korunması ile ilgili olarak Anayasamızın 10, 41, 50, 66 ve 90. Maddelerinde yapılan düzenlemelerle kadınlarımız lehine pozitif ayrımcılık sağlanmıştır ifadelerini kullandı.
     Tepe, Karsın, İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programında 6 pilot ilden birisi olduğunu ifade etti.
     Yapılan çalışmalarla Karsın Kadın Dostu Kent konumuna geldiğini anlatan Tepe, şunları kaydetti:
     Valiliğimizce, toplumda kadınlarımızın, mutlu bireyler olması ve sağlıklı nesiller yetiştirmesi için yaygın eğitim faaliyetlerine kolayca ulaşmalarını sağlamak, temel sağlık, çocuk bakımı, ev ekonomisi, aile içi iletişim, medya okuryazarlığı, vatandaşlık, hukuk ve din gibi konularda bilinçlendirmek için geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen gönüllülük esasına dayanan Aile Okulu Projesi hayata geçirilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, tüm kadınlarımıza sağlık ve esenlikler diliyorum.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER