Domaniçte Çanakkaleden Cumhuriyete Kazım Karabekir konulu

Domaniçte Çanakkaleden Cumhuriyete Kazım Karabekir konulu konferans -Kazım Karabekirin kızı Yıldıran: Vatanımızın her yerinden akın akın Çanakkalede ölmeye koştular


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Meslek Yüksekokulu tarafından Çanakkaleden Cumhuriyete Kazım Karabekir konulu konferans düzenlendi.
     Konuşmacı olarak katılan Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Çanakkale Savaşlarının dünyada bir benzerinin görülmediğini söyledi.
     Babasının çocukluk yıllarında Ermeniler ile Türklerin kardeş ilişkiler içerisinde yaşadığını anlatan Yıldıran, Babam, 1800lü yıllarda Ermeniler ile iç içe yaşamış bir insan. Birçok komşusu Ermeniymiş dedi.
     Yıldıran, yedi düvelin Çanakkaleye adeta Türkü boğmak için geldiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Vatanımızın her yerinden akın akın Çanakkalede ölmeye koştular. Bugün, bizim burada mutlu yaşamamız için canlarını verdiler. Bu vatanın nasıl kazanıldığını, bilmeyenlere ya da anlamak istemeyenlere anlatmak şehitlerimize olan vicdan borcumuzdur. Babam, Çanakkalede Kerevizdere mevkisinde Fransızlara karşı çarpışmış. Babam, burası için şöyle derdi; Kerevizdereden su değil, kan akıyordu. Çanakkaleden sonra doğuya gönderiliyor. Karsı kurtararak, Osmanlının son paşası unvanını alan kişidir. Karsı düşmandan kurtarıyor, şanlı bayrağımızı Kars Kalesine çekiyor. Kendisine, padişah tarafından paşa rütbesi veriliyor.
     Yıldıran, Ermenilerin Erzurumda yaptığı katliamı da anlattı.
     Konferans sonrası Kaymakam Mehmet Boztepe, Yıldırana çini tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Domaniçte Çanakkaleden Cumhuriyete Kazım Karabekir konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER