Domates ev ortamında ve balkonda yetiştirilebilecek

Domates ev ortamında ve balkonda yetiştirilebilecek -Adına Balkon domatesi ve bonzai domatesi denilen bir domates türü, 1. DOMATEXPO Fuarında ziyaretçilerin ilgisini çekiyor


ANTALYA (A.A) - Kumlucada devam eden 1. DOMATEXPO Fuarında görücüye çıkan ve adına Balkon domatesi ve bonzai denilen bodur domates türü, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
     DOMATEXPO Fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan farklı domates türleri, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. En çok ilgi gören türler arasında ise bodur domates çeşidi geliyor.
     Toslak Yeniköy ve Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından stantlarında sergilenen bodur domates çeşidinin balkonlarda yetiştirilebileceği belirtiliyor.
     Toslak Yeniköy ve Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatif olarak çeşitli türlerde domates üretimi yaptıklarını, bunları fuarda sergileyerek üreticilere tanıttıklarını söyledi.
     Stantlarında en çok ilgiyi kendilerinin Balkon domatesi ve bonzai olarak adlandırdıkları domates çeşidinin gördüğünü dile getiren Özen, bu türü isteyen herkesin evinin odasında, balkonunda rahatlıkla üretebileceğini kaydetti.
     Bodur domatesin üretiminde herhangi bir kimyevi gübre veya zirai ilaç kullanılmadığını vurgulayan Özen, insanların evlerinde hem hoşça vakit geçirebileceklerini hem de tüketecekleri domatesleri yetiştireceklerini belirtti.
     Özen şöyle konuştu:
     Kooperatif olarak bir ilke imza atıyoruz. Balkonda, ev odasında doğal ortamında yetiştirebileceğiniz Bonzai cinsi bodur domateslerin üretimine başladık. Bu domateslerden 45 gün içinde ürün alınabiliyor. Kimyasal gübre veya ilaç kullanmaksızın ev ortamında ve balkonlarda doğal bir şekilde yetiştirilebiliyor. Bir ağaçtan yaklaşık 2,5 kilogram ürün elde edilebiliyor.
     Özen, bodur domates fidelerini kooperatif olarak çiçekçilere ve büyük marketlere sunacaklarını, vatandaşların ayrıca kooperatifin internet sitesi aracılığı veya telefonla sipariş verebileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Domates ev ortamında ve balkonda yetiştirilebilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER