Dört ilde telefonla dolandırıcılık operasyonu

Dört ilde telefonla dolandırıcılık operasyonu -Operasyonda 40ın üzerinde kişi, gözaltına alındı


ŞANLIURFA (A.A) - Bursa ile Şanlıurfa, Adana ve İstanbulda, kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak telefonlar çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddiasıyla 40ın üzerinde kişi, gözaltına alındı.
     Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda kendisini polis, savcı ve hakim olarak tanıtıp çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddia edilen suç örgütü üyelerini yakalamak için harekete geçti.
     6 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışmalarının ardından bu kişilerin Şanlıurfanın Akçakale ilçesinde oturduklarını tespit eden ekipler, zanlıların kahvehanede rastgele aradıkları numaraların sahiplerinden Bölücü örgüt PKK tarafından hesaplarınız kullanıldı diyerek para ve kontör talep ettiklerini tespit etti.
     Bursa, Şanlıurfa, Adana ve İstanbulda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 13ü Bursada toplam 40ın üzerinde kişi, gözaltına alındı.
     Öte yandan, suç örgütünün dolandırdıkları paralarla aldıkları lüks araçlar ile İstanbul ve Adanada edindikleri arsa, ev ve banka hesaplarına el konuldu.
     Zanlıların, emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından Örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçundan yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Dört ilde telefonla dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER