Dörtyolun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı

Dörtyolun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı -Dörtyol Kaymakamı Özyiğit: Dörtyolun Milli Mücadele hareketlerinde ve kurtuluş mücadelesinde çok önemli bir yeri bulunuyor


HATAY (A.A) - Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, Dörtyolun Milli Mücadele hareketlerinde ve kurtuluş mücadelesinde çok önemli bir yeri bulunduğunu belirtti.
     Özyiğit, Dörtyolun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, ilçede bugünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     9 Ocak 1922de başlayan ve taarruz ile bozguna uğrayan işgalci düşman kuvvetlerinin, Dörtyolda tahribatlar yaparak terk ettiğine değinen Özyiğit, mesajında şunlara yer verdi:
     Böylesi bir yıkım ve insanlık dışı hasma ne tavır karşısında Dörtyol halkı daha da kenetlenerek yaraları sarmaya çalışmış ve ilçemizin yeniden imar ve inşası için olağanüstü gayret göstererek topyekün bir seferberlik başlatmışlardır. Bu seferberlikte başta Karahasan Paşa ve onun arkadaşları canı pahasına düşmanla savaşıp bağımsızlık ve özgürlük için aynı zamanda öncülük etmiştir. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ilelebet devamı için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün de dediği gibi Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak bunu kendimiz ve gelecek nesillerimiz, ülkemiz için yapmalıyız. Daha gelişmiş bir Türkiye, Türk insanının elleriyle, omuzlarıyla, aklıyla alın teriyle gerçekleşecektir. Buna olan inancım tamdır. Dörtyolun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum
    
     Muhabir: Hatay / Salim Taş
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Dörtyolun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER