DÖSİADın Macaristan ziyareti

DÖSİADın Macaristan ziyareti -Macar Milletvekili Hegedüs Tamas: -Türkiyenin başarısı bizim için güvendir


ANTALYA (A.A) - Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer ve dernek üyelerini kabul eden Macar Milletvekili Hegedüs Tamas, Türkiyenin başarısı bizim için güvendir dedi.
     DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ve dernek üyeleri, Macaristan ziyareti kapsamında Macaristan Parlamentosunu gezdi. Gezinin ardından Başkan Gencer ve üyeler, parlamentoda onurlarına verilen yemekte Macar Milletvekili Hegedüs Tamas ve Türk-Macar İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Yemekte konuşan Milletvekili Tamas, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için işadamlarına büyük görev düştüğünü söyledi. Macaristan ve Türkiyenin tarihi bağlarının çok güçlü olduğuna dikkati çeken Tamas, iki ülkenin ticarette de aynı başarıyı yakalaması gerektiğini belirtti.
     Macaristanın kendisine Türkiyeyi örnek aldığını vurgulayan Tamas, Macar ve Türk halklarının kardeş olduğna inanıyoruz. Hepimiz Atillanın torunlarıyız. Kendimizi Avrupada bir ada olarak görüyoruz. Türkiyeye gittiğimizde adeta kardeşlerimizi görüyoruz. Türkiyede son yıllardaki gelişmeleri izlerken mutlu oluyorum. Türkiyenin başarısı bizim için bir güvendir dedi.
     Türkiyenin Avrupa Birliğine (AB) girmesi için ellerinden geleni yaptıklarına kaydeden Tamas, Türkiyenin ABye değil, ABnin Türkiyeye ihtiyacı var diye konuştu.
     DÖSİAD Başkanı Gencer ise Türkiyenin komşu ülkelerle yakın ticari ilişkiler kurmaya çalıştığını söyledi. DÖSİAD olarak işadamlarının ilişkilerini geliştirmek amacıyla iş gezileri düzenlediklerini belirten Gencer, Avrupadaki ilk ciddi iş bağlantılarını Macaristan ile yapmak istediklerini kaydetti. Gencer, Macaristanın Türkiyeye karşı Schengen vize uygulamasından vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.
     Toplantının sonunda Başkan Gencer, Tamasa Döşemealtı halısı hediye etti.
     Öte yandan DÖSİAD Başkanı Gencer ve üyeler Türkiye Macaristan Büyükelçisi Kemal Gürü de ziyaret etti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber DÖSİADın Macaristan ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER