DPÜden, Fransadaki 4 üniversiteyle işbirliği

DPÜden, Fransadaki 4 üniversiteyle işbirliği


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), "Uluslararası Üniversiteler Arası Erasmus İşbirliği" kapsamında Fransızdaki 4 üniversiteyle anlaşmaya vardı.
     DPÜden yapılan açıklamada, Fransanın güneyinde bulunan Montpellier, Nimes ve Toulouse şehirlerinde yer alan 4 üniversiteyle "Erasmus Programı" kapsamında görüşmeler yapılarak mutabakata varıldığı belirtildi.
     Mutabakat çerçevesinde üniversiteler arası öğrenci alışverişi yapılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Universite Paul-Valery de Montpellier, Universite Montpellier, Universite de Nimes ve Universite de Toulouse ile gerek hareketlilik ve gerekse eğitim ve bilimsel ortaklık konuları ele alındı. 120 bin öğrencisi olan Toulous Üniversitesinde çok farklı fakülte ve birimler yer almakta ve Airbus uçak fabrikası bulunmaktadır. Fransanın genç üniversitelerinden olan Universite de Nimes yetkilileri ile de öncelikle öğrenci ve personel hareketliliği üzerinde anlaşıldı. Özellikle DPÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda Fransızca eğitim alan öğrencilerin yararlanacağı anlaşmayla Kütahyaya Fransız öğrenci gelmesi de bekleniyor."
     Görüşmelere, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz ve Fransızca Okutmanı Semra Onay da katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber DPÜden, Fransadaki 4 üniversiteyle işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER