DPÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsüne öğrenci alımı

DPÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsüne öğrenci alımı -Enstitüye toplam 110 doktora ile tezli yüksek lisans öğrencisi alınacak


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsüne 2012-2013 akademik yılı bahar dönemi için toplam 110 doktora ile tezli yüksek lisans öğrencisi alınacak.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ile İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ana bilim dallarında 20şer TC uyruklu, 2şer yabancı uyruklu olmak üzere toplam 44 öğrenci kabul edilecek.
     Tezli yüksek lisans programları için İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ile İlköğretim Okul Öncesi Öğretmenliği ana bilim dallarında 20şer TC uyruklu, 2şer yabancı uyruklu olmak üzere toplam 66 öğrenci alımında bulunulacak.
     Adayların sahip olması gereken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puan türleri, İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programlarında sözel, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ile İlköğretim Okul Öncesi Öğretmenliği programlarında eşit ağırlıklı olarak belirlendi. Taban puanlar da doktora programlarına başvurularda 65, tezli yüksek lisans programlarına başvurularda 55 olarak tespit edildi.
     Başvuru süreci sona eren programlar için mülakat sınavları, 9-11 Ocak tarihlerinde Eğitim Fakültesi Materyal Tasarım Odasında yapılacak.
     Sonuçların açıklanmasının ardından kesin kayıt işlemleri, 23-25 Ocakta gerçekleştirilecek.
     Alımla ilgili ayrıntılı bilgiye http://www3.dpu.edu.tr/upload/8710000101/files/E%C4%9Fitim%20Bilimleri%20Enstit% C3%BCs%C3%BC%20%C3%96%C4%9Frenci%20Al%C4%B1mlar%C4%B1%282%29.pdf web sayfasında yer verildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsüne öğrenci alımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER