DPÜ Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.

DPÜ Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Amasyalı: -Bir günde 4 hastaya, kalp pili uygulayabiliyoruz


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir günde 4 hastaya kalp pili uyguladıklarını bildirdi.
     Prof. Dr. Amasyalı, yaptığı yazılı açıklamada, kalp pillerinin, kalbin ritmini oluşturan ve düzenleyen elektronik cihazlar olduğunu kaydetti.
     Kalp pilinin çıkış nedeninin kalbin yavaş atması sonucu gelişen rahatsızlıkları tedavi etmek olduğunu belirten Prof. Dr. Amasyalı, şunları ifade etti:
     Daha sonra teknolojik ilerlemeler sayesinde çeşitli ritm bozukluklarında şok tedavisi yapabilen cihazlar üretildi. Daha önce başka illerde kalp pili uygulaması yaptıran hastalar gelip burada kalp pili kontrolü yaptırabilir miyiz- diye soruyor. Kütahyada bu gibi operasyonlar rahatlıkla yapılabilmektedir. Bir günde 4 hastaya, kalp pili uygulayabiliyoruz. Kalp pilleri uluslararası standartlara sahip cihazlardır. Bu işle ilgilenen hekim olduğu sürece Türkiyenin her noktasında bu kontroller yapılabilmektedir. Kalp pillerinin ortalama ömrü 5-6 yıldır. Bu süre kişinin özelliklerine ve kalp piline göre 10-12 yıla kadar uzayabiliyor. Pil ömrü bittiğinde 10-15 dakika gibi kısa bir sürede jeneratör değiştirilmektedir. Kalp pili tedavisi görecek hastanın tedavi göreceği merkezi ve doktoru iyi seçmesi gerekmektedir. Çünkü kalbe giden kabloların ömrü büyük oranda işlemi gerçekleştiren hekimin tekniğine bağlıdır.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber DPÜ Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER