DSP Genel Başkanı Türker:

DSP Genel Başkanı Türker: -Öcalanla yapılan görüşmelerin hiçbirisinin meclise taşınmaması gerektiğini söylüyoruz. Meclise taşındığı anda Öcalan bir terör örgütü suçlamasından kurtulur, terör örgütü lideri olmaktan çıkar


YALOVA (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Öcalanla yapılan görüşmelerin hiçbirisinin meclise taşınmaması gerektiğini söylüyoruz. Meclise taşındığı anda Öcalan bir terör örgütü suçlamasından kurtulur, terör örgütü lideri olmaktan çıkar dedi.
     Türker, partisinin Yalova İl Kongresinde yaptığı konuşmada, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Abdullah Öcalanın mektubunda diyor ki yandaşlarına; bundan sonra fikir ve ideoloji mücadelesi yapacağız diyen Türker, şunları kaydetti:
     Fikri olan fikrine sahip çıkar. Fikri olmayan toplama olur. Toplama yaparsanız da işte bugünkü gibi olur. Öcalanla yapılan görüşmelerin hiçbirisinin meclise taşınmaması gerektiğini söylüyoruz. Meclise taşındığı anda Öcalan bir terör örgütü suçlamasından kurtulur, terör örgütü lideri olmaktan çıkar. Bir isyancıya dönüşür. Bütün teröristlerin unvanı gerilla olur. Ondan sonra siz mücadele ettiğiniz zaman artık bir savaş ortamı doğmuş olur ve BM devreye girer. Bunu söyleyenler şu anda muhalefet edenler, Cenevre Anlaşmasını bilmiyorlar mı- Bunu ilk etapta Başbakan da söylüyordu. Biz parti olarak son 1,5 aydır söyleye söyleye uyandırdık.
     Diyarbakırdaki Nevruz Bayramı kutlamalarına da değinen Türker, şöyle devam etti:
     Bu ülkeyi yönetenlerin, ülkeyi ne hale getirdiklerini söyleyeyim; Abdullah Öcalan bir mektup okudu. Şimdi herkes ona kızıyor. Ona kızmaktan önce dönüp bakacağız. O mektubun, açıklamanın içeriğine kimler mutabakat sağlıyor. 24 Mart tarihli geçen pazar gününün bir gazetesinde Başbakanın bir danışmanı olan milletvekili beyefendi, bakın diyor, mektupla Başbakanın görüşleri yüzde 95 örtüşüyor. Din kardeşliğiyle, din milliyetçiliğinde örtüşüyor diyor. Yani yapılan işin hedefini gösteriyor. Peki yüzde 5 fark neymiş- Başbakan bunu Hollandadan söyledi; Türk Bayrağı olsa iyi olurdu. Birileri aldandı, hemen bayrak. Türk Bayrağı asılsaydı beraber asılacağı bayrak Kürdistan Bayrağı ile birlikteydi. O zaman ne olacaktı- Abdullah Öcalanın finalde o konuşmasını söylediği konfedere devleti kabul etmiş olacaksın.
    
     Muhabir: İsmail Ersan-Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER