DSP Genel Sekreteri Erçelebi:

DSP Genel Sekreteri Erçelebi: -Patriotlar savunma amaçlı değildir, bize karşıdır. Konuşlandırılmaları durumunda, Türkiye terör örgütüne karşı kara ve hava operasyonları yapamaz duruma gelecektir


İZMİR (A.A) - DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Türkiyenin NATOdan talep ettiği Patriot Hava Savunma Sisteminin, ulusal çıkarlara ters düştüğünü öne sürerek, Patriotlar savunma amaçlı değildir, bize karşıdır. Konuşlandırılmaları durumunda, Türkiye terör örgütüne karşı kara ve hava operasyonları yapamaz duruma gelecektir dedi.
     Erçelebi, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, hükümet temsilcilerinin her fırsatta 2002 rakamlarıyla bugünü kıyasladığını, ancak bu rakamların mevcut durumu doğru yansıtmadığını öne sürerek, Türkiye son 10 yıldır iyi yönetilmiyor. Bugün Türkiyede tek bir şey bile 2002den daha iyi değildir diye konuştu.
     Türkiyenin son dönemde dış politika alanında dışlandığını ileri süren Erçelebi, hükümetin Türkiyeye Patriot savunma sisteminin konuşlandırılma talebini eleştirdi.
     Erçelebi, Patriotların Türkiyeye konuşlandırılmasının ulusal çıkarlara aykırı olduğunu iddia ederek, şu görüşleri dile getirdi:
     Patriotlar savunma amaçlı değildir, bize karşıdır. Konuşlandırılmaları durumunda, Türkiye terör örgütüne karşı kara ve hava operasyonları yapamaz duruma gelecektir. Bizim uçaklarımız uçuş yapmak istedikleri zaman izin alma durumunda kalacaklar. Bakınız, BDPnin Patriotlara ilişkin bir açıklaması var mı- Buradan hükümete sesleniyorum, biraz vatanseverliğiniz varsa, o patriotları oraya koymayınız, bizim orada terörü bitirme mecburiyetimiz var.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DSP Genel Sekreteri Erçelebi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER