Duman Grubunun Diyarbakırda vereceği konser

Duman Grubunun Diyarbakırda vereceği konser -Konserin iptal edilmesini isteyen 49 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri basın açıklaması yaptı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda 49 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Duman Grubunun yarın vermeyi planladığı konserin iptal edilmesi istemiyle basın açıklaması yaptı.
     Aralarında Anadolu Gençlik Derneği, Bayındır Memur-Sen, Birlik Haber-Sen ve Dicle Fırat Grubunun bulunduğu 49 sivil toplum kuruluşu üyeleri, Yenişehir ilçesindeki TOKİ Camisinde cuma namazı kıldı. Grup namazın ardından, camiye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki açık hava konserinin düzenlenmesinin planlandığı eğlence mekanına doğru yürümek istedi, ancak güvenlik güçleri buna izin vermedi.
     Bunun üzerine grup tekbirler getirerek, yaklaşık 10 metre yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Ali Göçtürk, grubu, Kuran-ı Kerime saygısızlık ettiği için kınadıklarını belirtti.
     Göçtürk, şunları söyledi:
     "Bu rezil müzik grubunun İslamın en yüce değeri Kuran-ı Kerimin İhlas suresindeki lemyelidvelemyuled ifadesini, lemyelid ve löp yutar şeklinde telaffuz ederek hem kutsal kitabımız Kuran-ı Kerime hem de tüm Müslümanları töhmet altında bırakacak şekilde İslami şahsiyete yönelik hakaret içermiştir. Bizler Müslümanlar olarak, Kuran-ı Kerime olan bağlılığımızı ve onun uğrunda her türlü fedakarlığı göze alacağımızı ilan ediyoruz."
     Konserin iptal edilmesini istediklerini vurgulayan Ali Göçtürk, "İptal etmedikleri takdirde Müslüman Diyarbekir halkımız nezdinde mahkum edeceğimizi, konser günü yasal tepkilerimizi vereceğimizi belirtiyoruz. Çünkü bizim için Kuran-ı Kerim en yüce değerimizdir" dedi.
     Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise peygamberimize, dini değerlere, Kuran-ı Kerime yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla toplandıkları kaydetti.
     "Kuran ile alay eden diller lal olsun" şeklinde Türkçe ve Kürtçe döviz taşıyan grup, olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Duman Grubunun Diyarbakırda vereceği konser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER