Dumlugözede 16. Kardelen Şenlikleri yapıldı

Dumlugözede 16. Kardelen Şenlikleri yapıldı


KARAMAN (A.A) - Karamanın Sarıveliler ilçesine bağlı Dumlugöze köyünde 16. Kardelen Şenlikleri yapıldı.
     Şenlikte konuşan Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Dumlugözenin Karamanın en uzak köyü olduğunu anımsattı. Ancak bu uzaklığın sadece fiziki bir uzaklık olduğunu vurgulayan Kahraman, Zira bizim gönlümüzde mesafelerin uzunluğu bir engel değildir dedi.
     Dumlugözedeki köylülerin zorlu bir coğrafyada yaşadığını belirten Kahraman, şunları kaydetti:
     İklimden ve coğrafyadan kaynaklanan bunca zorluğa rağmen, inanç ve gayretle çalışmaya devam ediyorsunuz. Tıpkı kar kış demeden, soğuk demeden, açan kardelenler gibi sizler de gayretinizle, samimiyetinizle bu kadim şehrin gönlünde yaşıyorsunuz. Bizim amacımız her insanımızın derdinden haberdar olabilmektir. Bacası tütmeyen hanemiz, ekmeği olmayan soframız kalmasın istiyoruz. İstiyoruz ki; insanımız alın terinin karşılığını en güzel şekilde alabilsin. İstiyoruz ki; her köyümüzün ihtiyacı karşılansın.
     Devletin şefkatini Karamanın en uzak noktasına kadar taşımayı bir zorunluluk değil, bir sorumluluk kabul ettiklerinin altını çizen Kahraman, Dileğimiz ve gayretimiz köylerdeki halkımızı da şehirdeki imkanlara kavuşturabilmektir. Bunu hep birlikte başaracağız. Biz bir oldukça, diri kalacağız. Biz bir oldukça, huzur bulacağız. Bizim birliğimiz dünyanın tüm dertlerine deva olacak kadar yücedir. İnşallah bu etkinlik birliğimizin, beraberliğimizin daha çok güçlenmesine vesile olur diyor, hasadınızın bereketli olmasını diliyorum diye konuştu.
     Dumlugöze Köyü Muhtarı Mehmet Akkol ise köyün kardelen çiçeği sayesinde Türkiyede iyi tanındığını dile getirerek, şunları söyledi:
     Dumlugözede üretilen kardelen çiçeği soğanları, dünyanın her yerinde bahçeleri süslemektedir. Bu sene 500 kilo kadar ürün bekliyoruz. Bu ürünün iyi fiyattan pazarlanabilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Ürettiğimiz kardelen soğanlarını değerinden satamama sorunumuz var. Bunun için destek bekliyoruz.
     Halk oyunları gösterisi ile devam eden şenlik, yemek ikramı ile sona erdi.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Dumlugözede 16. Kardelen Şenlikleri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER