Dünya Bankasının 2012 yılı Lojistik Performans

Dünya Bankasının 2012 yılı Lojistik Performans Endeksi -MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut: 27. sıraya yükselmemiz sevindirici ama ilk 10 hedefine ulaşmak için lojistik alt yapılar halen yetersiz


MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Dünya Bankasının 2012 yılı Lojistik Performans Endeksiyle ilgili Türkiyenin 27. sıraya yükselmesinin sevindirici ama ilk 10 hedefine ulaşmak için lojistik alt yapıların halen yetersiz olduğunu bildirdi.
     Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Bankasının 2012 yılı Lojistik Performans Endeksini açıkladığını, endekse göre Türkiyenin 7 basamak atlayarak 27. sıraya yükseldiğini anımsattı.
     Yükselişin sevindirici olduğunu ifade eden Aşut, şunları kaydetti:
     27. sıraya yükselmemiz sevindirici ama ilk 10 hedefine ulaşmak için lojistik alt yapılar halen yetersiz. Çok fazla lojistik firmanızın olması, stratejik öneminizin olması, limanınızın veya binlerce tıra sahip olmanız sizi bir lojistik merkezi yapmaya yetmiyor. Lojistik tüm bunların planlanması ve hesaplanmasıdır. Mantıklı bir planlama olmadan lojistik yapamazsınız veya yaptığınız lojistikten para kazanamazsınız. Bu verimsiz lojistik maliyetlere negatif yansır ve rekabette yarar getirmez. Tüm bu verimliliğin sağlanacağı yer lojistik merkezlerdir. Unutulmaması gereken şey ise sadece lojistik merkez kurulması yetmez, bunun en verimli bölgeye kurulması gerekir. Unutulmamalıdır ki, lojistik sadece katma değer yaratan bir sektör değildir, aynı zamanda ihracatın karını belirleyen, işsizlik sorunun da çözümü bir sektördür.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Dünya Bankasının 2012 yılı Lojistik Performans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER