Dünya barışı için motosikletiyle Türkiyeyi geziyor

Dünya barışı için motosikletiyle Türkiyeyi geziyor -Barış ve Güvenlik İçinde Yaşamak İstiyoruz kampanyasının Türkiyedeki gönüllü elçisi Ali Nezihi Arın, Bayburtta dünya barışı için dilekçe başlığıyla 12 dilde hazırladığı


BAYBURT (A.A) - İsviçre vatandaşı Roland Höhnün Aralık 2002de başlattığı ve 10 yılda 1.5 milyar imzanın hedeflendiği Barış ve Güvenlik İçinde Yaşamak İstiyoruz adlı kampanyanın Türkiyedeki gönüllü elçisi Ali Nezihi Arın, dünya barışı için Türkiyeyi dolaşıyor.
     Emekli maaşını harcayarak motosikletiyle başlattığı Türkiye gezisi kapsamında Bayburtta gelen Arın, dünya barışı için dilekçe başlığıyla 12 dilde hazırladığı dilekçeyi dağıtıyor.
     Arın, Roland Höhn ile 2006 yılında İstanbulda tanıştığını ve projesini benimsediğini belirterek, o tarihten sonra gönüllü olarak bu işe soyunduğunu ve Türkiyeyi adım adım dolaştığını söyledi.
     Dünya barışı için dilekçe başlığı ile hazırladığı dilekçeleri şimdi de Bayburtta duyurmaya çalıştığını ifade eden Arın, Türkiye ve Atatürk hayranı olan Höhn, bu çalışmasını dini, siyasi ve sivil hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmaksızın tamamen kişisel olarak başlatmış ve sürdürmektedir. 2002 yılında başlayan bu kampanya 10 yıl sürecek ve toplanan imzalar bu yılın sonunda Birleşmiş Milletlere teslim edilecek. 10 yıl içinde dünya nüfusunun beşte biri olan yaklaşık 1,5 milyar imza toplamayı hedefliyoruz dedi.
     Doldurulan dilekçelerin İsviçrede yaşayan Roland Höhne ulaştırılmasını isteyen Arın, İmza kampanyası bilgileri, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Milli Savunma, İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığına da verildi. Umuyorum, hem yurtta hem dünyada barış olacak diye konuştu.
     Gittiği şehirlerde motosikletinin arkasında taşıdığı çadırı kurarak konaklayan Arın, bu hafta Karadeniz gezisini tamamlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Dünya barışı için motosikletiyle Türkiyeyi geziyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER