Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü


MALATYA (A.A) - TBMM Çevre Komisyonu Üyesi AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısının en kısa zamanda yasalaşacağını bildirdi.
     Akın, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ağaçlar ve temiz bir çevrenin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu, onlarsız huzurlu, mutlu bir hayatın düşünülemeyeceğini belirtti.
     Dünyada ortak bir çevre bilincinin oluşturulmasının vazgeçilemez bir gereklilik olduğunu vurgulayan Akın, hükümet olarak Türkiyenin tabii kaynaklarının ve eko sistemlerinin korunup geliştirilmesi, mevcut ve gelecek nesiller için sağlıklı, yaşanabilir bir çevre oluşturulması gibi konularda çalışmalarını devam ettirdiklerini ifade etti.
     Akın, mesajında şunları kaydetti:
     Hükümetimiz, bugünkü ve gelecek nesillerin temel ihtiyaçlarının göz önüne alındığı, hayat kalitesinin artırıldığı, tabii kaynakların akılcı yönetildiği, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının sağlandığı, daha yaşanabilir bir Türkiye meydana getirme gayreti içerisindedir. Bunu sağlamak üzere yeni yasal düzenleme çalışmalarımız içerisinde, Çevre Komisyonumuz, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun tasarısının görüşmelerine devam etmektedir. Tasarı en kısa zamanda yasalaşacaktır. Bu itibarla, daha güzel, daha sağlıklı, daha temiz bir gelecek arzusuyla, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma haftasını kutluyorum.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER