Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -Dili, dini, ırkı ne olursa olsun çocuklarımızın geleceği için bütün dünyanın birlikte hareket etmesi gerekir


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, dili, dini, ırkı ne olursa olsun çocukların geleceği için bütün dünyanın birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.
     Gürün, mesajında, dünyada çocukların hala aç kaldığını, sömürüldüğünü ve şiddette maruz kaldığını ifade etti.
     Çocuklara daha iyi bir hayat sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesinin, 191 ülke tarafından kabul edildiğini hatırlatan Gürün, mesajında, şunları kaydetti:
     Dili, dini, ırkı ne olursa olsun çocuklarımızın geleceği için bütün dünyanın birlikte hareket etmesi gerekir. Bugünün çocukları, sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde büyürlerse gelecek kuşaklardaki çocuklarımızda aynı ortamda büyüme şansı elde edecektir. Çocuklarımızın, sağlıklı ve çocukluklarını yaşayarak büyümelerine katkı sağlamak için şehrimizin farklı yerlerine 45 adet çocuk oyun parkı yaptık. Ayrıca dünyada bir örneği daha bulunmayan ve Atatürkün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, millet olarak çocuklara verdiğimiz önemin en büyük göstergesidir.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER