Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Büyükşehir Belediyesi, engelli dernekleri ve spor kulüplerinin üyelerine yemek verdi


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Eskişehirdeki engelli dernekleri ve spor kulüplerinin üyelerine yemek verdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yemekte yaptığı konuşmada, baston, tekerlekli sandalye ve işitme cihazı kullanan engellilerin, sağlıklı insanlardan farklı olmadığını bildirdi.
     Sağlıklı insanların yapabildiği her şeyi engellilerin de layıkıyla yapabileceğini ifade eden Büyükerşen, şunları kaydetti:
     Değişik konulardan herkesin bir engeli olabiliyor. Kendisini sağlıklı hisseden her insanın kaza veya hastalık sonucu engelli olma ihtimali var. Ancak tıp biliminin ilerlemesi sayesinde bu engeller yavaş yavaş sorun olmaktan çıkmaya başladı. Siz özel insanlarımızsınız. Sporun her dalında mutlaka varsınız. Ayrıca usta sanatçılara taş çıkaracak yaratıcı eserler üretiyorsunuz.
     Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Soner Çoban da her insanın potansiyel bir engelli adayı olduğuna dikkati çekerek, Eskişehirin, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla engelliler için yaşanabilir bir kente dönüştüğünü belirtti.
     Yemeğe, 1. Hava Kuvveti Kurmay Başkanı Tuğgeneral Şaban Umut ve Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nadir Suğur katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER