Dünya Engelliler Haftası

Dünya Engelliler Haftası -AK Parti Gaziantep Milletvekili Sarı: -Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, engelliliğin yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorun olmadığını, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu belirtti.
     Sarı, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Engelliler Haftasının önemine değindi. Haftanın, önemli bir yara olan ve bir türlü sarılamayan Engellilik konusunda Duyarlılık-farkındalık yaratmak, toplum içine çıkmakta zorlanan engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek, onları topluma kazandırmak adına çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade eden Sarı, şunları kaydetti:
     Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Unutulmamalı ki; her birey potansiyel bir engelli adayı olabilir ve engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalıdır. Aksine engelinden dolayı sosyal yaşantının ve fiziksel çevrenin engellilere göre düzenlenmesiyle her türlü imkanın sağlanmasına özen gösterilmelidir. Engelli kavramı daha çok, bedensel eksiklikler için kullanılmaktadır. Çalışma yaşamı söz konusu olduğunda işlevsel bir yetersizliği de ifade etmektedir ve potansiyellerini yeterince kullanamamakta ve gündelik yaşantıda çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar.
     Sarı, engellilerin sorunlarının çözümü yönünde atılacak her adımın onların yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacağının ifade ederek, engellileri sadece bu hafta değil yıl boyunca hatırlayarak onlara destek olunması gerektiğini vurguladı.
     Engelli bireyin yaşadığı sorunların sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu bildiren Sarı, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Engelli vatandaşlarımızın hayattan kopmaması için bireyler olarak hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Onlara nasıl yardımcı ve destek olabileceğimiz konularında onların da fikirlerini alarak çalışmalarda bulunmalıyız. Bu önemli hafta vesilesiyle, tüm engeli vatandaşlarımız toplumsal yaşamın her alanında, iradeleri, yaşam sevinçleri, başarıları, eşit bir yaşam için mücadele veren, geleceğe umutla ve güvenle bakabildikleri, mutlu bir gelecek diliyor, Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum.
     (ZER-SEÇ)
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER