Dünya fizik ve kimya olimpiyatları

Dünya fizik ve kimya olimpiyatları -İzmir Yamanlar Koleji öğrencileri iki gümüş madalya kazandı


İZMİR (A.A) - TÜBİTAK tarafından belirlenen Fizik ve Kimya Milli Takımında yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencileri Mehmet Said Onay ile Emre Tekerlek gümüş madalya kazandı.
     İzmir Yamanlar Kolejinden yapılan yazılı açıklamada, 43. Dünya Fizik Olimpiyatı 87 ülkenin katılımıyla Estonyada, 44. Dünya Kimya Olimpiyatları ise 79 ülkenin katılımıyla ABDnin başkenti Washingtonda yapıldı.
     Açıklamada, Fizik Milli Takımında yer alan Mehmet Said Onay ile Kimya Milli Takımında yer alan Emre Tekerler Gümüş, Zeynep Terzi ise bronz madalya kazandı.
     Öğrencilerinin yarışmalardan madalya ile dönmelerinden gurur duyduklarını belirten Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında 166 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuludur. Bilim milli takımlarında yer alan öğrencilerimiz bu yıl ülkemize Matematikte 1 altın, Biyolojide 1 gümüş, 1 bronz, Fizikte 1 gümüş, Kimyada ise 1 gümüş, 1 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandırdılar. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Dünya fizik ve kimya olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER