Dünya Hemşireler Günü

Dünya Hemşireler Günü -Türk Hemşireler Derneği Isparta Şube Başkanı Uslusoy: -"Hemşire, insan hayatının korunması gereken en yüce değer olduğu bilinci ile çalışır"


ISPARTA (A.A) - Türk Hemşireler Derneği Isparta Şube Başkanı Esin Çetinkaya Uslusoy, hemşirelerin insan hayatının korunması gereken en yüce değer olduğu bilinci ile çalıştıklarını söyledi.
     Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Isparta Valiliği binası önünde tören düzenlendi. Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, hemşireliğin bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve iyileştirme amacına hizmet verdiğini belirtti.
     Hemşirelerin, ruh ve beden sağlığı için her zaman ve her yerde vatandaşlarla beraber olduğunu ifade eden Uslusoy, "Hemşireler sağlıkta fark yaratır. Hemşire, insan hayatının korunması gereken en yüce değer olduğu bilinci ile çalışır" dedi.
     Hemşirelerin hak ettiği değeri ve itibarı göremediğini savunan Uslusoy, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığına işaret etti. Şiddetin nedenlerini anlamakta güçlük çektiklerini dile getiren Ulusoy, şöyle konuştu:
     "İnsan kendine uzanan yardım elini büker mi- Neden şiddete maruz kalıyorlar- Bir sağlık çalışanı kolay mı yetişiyor- Ne kadar yoğun ve sorumluluk isteyen eğitimlerden geçiyoruz. Neden- İnsanları yaşama döndürmek, sağlığına kavuşturmak, zor anlarında yardım etmek, sağlıklarını korumak ve daha nicesi için. Öldürülmeyi, dövülmeyi, hakarete ve şiddete uğramayı hiç hak etmiyoruz."
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Hemşireler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER