Dünya Kadın Çiftçiler Günü

Dünya Kadın Çiftçiler Günü -Lapseki Kaymakamı Tavlı: -Türkiyede tarımın daha ileri seviyeye ulaşabilmesi, işletme düzeyinde kadın çiftçilerimizin sayısının artmasına bağlı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Türkiyede tarımın ileri seviyeye ulaşmasının işletme düzeyinde kadın çiftçi sayısının artmasına bağlı olduğunu söyledi.
     Tavlı, Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiyedeki istihdamın yüzde 25ini tarım sektörünün oluşturduğunu bildirdi.
     Kadın istihdamın yüzde 47sinin tarım sektöründe olduğuna işaret eden Tavlı, bunun tarım sektöründe kadınların erkeklerden çok daha fazla olduğunu gösterdiğini ifade etti.
     Tavlı, şöyle konuştu:
     İşletme sahibi kadınlarımıza baktığımızda sayı düşük. Türkiyede tarımın daha ileri seviyeye ulaşabilmesi, işletme düzeyinde kadın çiftçilerimizin sayısının artmasına bağlı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde işletme sahibi kadın çiftçilerimizin sayısı artar. Aslında Lapseki deyince hep tarım sektörü akla geliyor. Meyvecilikle, sebzecilikle Türkiyede ve dünyada söz sahibiyiz. Bu da ileri tarım uygulamalarının ilçemizde ne kadar düzenli yapıldığıyla ilgili bence. Tarım sektörü çok ciddiye alınıyor, yenilikler takip ediliyor. Bizler de kurum olarak destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle kadın çiftçilerimize yönelik projelerimiz var.
     Kaymakam Tavlının konuşmasının ardından, Lapseki Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Engin Gür, Dünyada yeni şeftali çeşitleri konulu sunum yaptı.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Dünya Kadın Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER