Dünya Madenciler Günü

Dünya Madenciler Günü -CHP Gümüşhane İl Başkanı Özdamar: Maden şirketlerinin ücret politikalarını bir an önce gözden geçirmelerini ve uyguladıkları yanlış politikalardan vazgeçmelerini bekliyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - CHP Gümüşhane İl Başkanı Sait Özdamar, maden şirketlerinin ücret politikalarını bir an önce gözden geçirmelerini ve uyguladıkları yanlış politikalardan vazgeçmelerini beklediklerini bildirdi.
     Özdamar, Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhanelilerin maden rezervleri ile övündüklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Parti olarak madenlerin istihdama etkisini yadsımıyoruz. Ancak, yapılan uygulamaların ilimize etkisini hiç kimse analiz etme durumunda olmamıştır. Özellikle hemşehrilerimizin çalışma koşulları ve iş güvenceleri konusunda etkili ve yetkililer, sorunların çözümünde vurdum duymaz tavır sergilemektedirler. İşverenin istediği anda işten çıkarması ve taşeronların sürekli keyfi hareket etmeleri oldukça düşündürücü. Gümüşhanenin geleceğini kazan ve işleri bittiğinde coğrafyamızı yaşanmaz mezbelelik haline getireceği bilinen bu şirketlerin yatırım yaptım, istediğim şekilde tasarruf kullanırım düşüncelerine maalesef ilimizde bazı kişiler ve kurumlar tarafından çanak tutulması da bizleri oldukça üzmektedir. Şirket yöneticilerinin ücret politikalarını incelediğimizde ödedikleri ücretlerin oldukça düşük, uluslararası ücretlendirmenin yarısından da az olduğu ve iyileştirme konusunda hiçbir çabalarının olmadığı da aşikardır. Maden şirketlerinin ücret politikalarını biran önce gözden geçirmelerini ve uyguladıkları yanlış politikalardan vazgeçmelerini bekliyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Dünya Madenciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER