Ağrıların nedeni kalçası kırılınca anlaşıldı

Ağrıların nedeni kalçası kırılınca anlaşıldı -Yaklaşık 3 yıl bacakları ağrıyan 79 yaşındaki kadın, kalçasının kırılması nedeniyle gittiği hastanede ağrılarına bacaklarındaki toplardamarlarının tıkanık olmasının neden olduğunu öğrend


ANTALYA (A.A) - Hatice Özdemir - Yaklaşık 3 yıl bacakları ağrıyan 79 yaşındaki kadın, kalçasının kırılması nedeniyle gittiği hastanede ağrılarına bacaklarındaki toplardamarlarının tıkanık olmasının neden olduğunu öğrendi.
     Eşiyle Antalyada yaşayan 79 yaşındaki Ayşe Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır bacaklarının ağrıdığını, ağrıların hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.
     Sık sık doktora gittiğini, ancak ağrıların sebebini öğrenemediklerini anlatan Erdoğan, kullanmaya başladığı ağrı kesici hapların da bir dönem sonra etkisiz kaldığını kaydetti.
     Ağrılarının zaman zaman dayanılmaz olduğunu, ağrılarla yaşamını sürdürmenin büyük eziyet haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, Bir gün banyoda ayağım kayınca düştüm. Ağrılarım bu olaydan sonra daha da arttı. Bunun üzerine gittiğim Medical Park Antalya Hastanesinde sol kalçada kırık tespit edildi. Kırığın tedavi edilmesi aşamasında ise bacağımda toplardamar tıkanıklığı belirlendi dedi.
     Yaklaşık 3 yıldır çektiği ağrıların sebebinin bacağındaki toplardamar tıkanıklığı olduğunu dile getiren Erdoğan, 3 yıldır tedavi olabilecekken ağrı çektim, kırık için geldiğim hastanede diğer hastalığımın da teşhisi yapıldı diye konuştu.
     Ayşe Erdoğan, önce damar tıkanıklığının açıldığını, ardından kırık tedavisinin yapıldığını bildirerek, şimdi kendini daha iyi hissettiğini söyledi. Ağrılarının da dindiğini vurgulayan Erdoğan, kırık tedavisi tamamlanınca daha iyi olacağını belirtti.
     Medical Park Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan ise hastanın bacağındaki toplardamarların tıkanık olması nedeniyle kalça ameliyatının yapılamadığını kaydetti.
     Toplardamarın açılması için yapılan tedavi sırasında pıhtılar görüldüğünü, bu nedenle cerrahi tedavinin riskli olduğunu anlatan Okutan, Hastaya yeni uygulanmaya başlanan EKOS yöntemini uyguladık. Bu yöntemde damarın içine yerleştirilen bir kateterle hem ultrasonik dalgalar hem de pıhtı eritici ilaç kullanarak tedaviyi başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. 2 günlük tedavinin sonunda tıkanan damar tamamen açıldı dedi.
     EKOS yönteminin ameliyatın riskli olduğu toplardamar tıkanıklıklarında uygulandığını dile getiren Okutan, damarı açılan hastanın kalça ameliyatının da başarılı şekilde gerçekleştirildiğini ve taburcu edildiğini bildirdi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Ağrıların nedeni kalçası kırılınca anlaşıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER