Dünya Otizm Farkındalık Ayı

Dünya Otizm Farkındalık Ayı -Adavos Grubu üyeleri, 27 nostaljik araçla konvoy oluşturarak 42 otistik çocuğa şehir turu attırdı


SAKARYA (A.A) - Adavos Grubu üyeleri, 27 nostaljik araçla konvoy oluşturarak 42 otistik çocuğa şehir turu attırdı.
     Dünya Otizm Farkındalık Ayı kapsamında Serdivan ilçesindeki Sakarya Özel Eğitim Merkezi önünde toplanan klasik araç tutkunları, merkezde eğitim gören otistik öğrencilerle bir araya geldi.
     Öğrencilerle nostaljik araçlara binen grup üyeleri, şehir turunun ardından Kent Meydanında düzenlenen programa katıldı.
     Adavos Grubu üyeleri adına konuşan Serkan Tapşin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, otizme dikkat çekmek için gezi organizasyonu düzenlediklerini anlattı.
     Sakarya Özel Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Göktaş ise engellilerin eğitim, sağlık ve gündelik yaşamda geri planda kaldığını savunarak, engelliler arasında en şansız grubu otistik bireylerin oluşturduğunu söyledi.
     Türkiyede 280 bine yakın otistik birey bulunduğuna dikkati çeken Göktaş, "Her birinin aile ve yakın çevresini de düşünürsek, ülkemizde otizmden bir milyonun üzerinde insan etkilenmektedir. Bu istatistik, bizlere hızlı bir artış olduğunu göstermektedir. Eğitim, sağlık, hukuk ve istihdam gibi temel sorunlar konusunda desteğe ihtiyaç var" diye konuştu.
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Dünya Otizm Farkındalık Ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER