Dünya Romanlar Günü

Dünya Romanlar Günü -Edirnedeki Romanlar bu yıl eğlence yerine Naziler tarafından öldürüldüğü belirtilen Çingeneler için Selimiye Camisinde mevlit okuttu (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Romanlar, bu yıl eğlence yerine Naziler tarafından öldürüldüğü belirtilen Çingeneler için Selimiye Camisinde mevlit okuttu.
     Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Romanlar Günününde şenlik havasında kutlanmasının yanlış olduğunu bu nedenle Selimiyede mevlit okuttuklarını belirtti.
     8 Nisanın, Naziler tarafından soykırıma uğratılarak katledilen ve sayısı tam olarak bilinmeyen yüz binlerce Çingene anısına, Dünya Romanlar Günü olarak kabul edildiğini anlatan Güyümgüler,8 Nisan Dünya Romanlar Günü 1941, yılında Naziler tarafından yaklaşık 1,5 milyon çingenenin katlediliş yıl dönümüdür. Biz de bu nedenle Selimiye Camisinde mevlit okutmaya karar verdik. Türkiyede bazı bölgelerde müzik ve eğlencelerle kutlanıyor. Bize göre bu günün eğlence yapılarak değil, dualar okunarak anılması gerekir dedi.
     Çeribaşı Fikri Ocak ise, Dünya Romanlar Gününün de eğlence yerine dua edilmesi gerektiğini belirterek katliamda ölen tüm çingenelere Allahtan rahmet diledi.
     Selimiye Caminde okunan Mevlid-i Şerifin ardından katılımcılara lokum ve badem ezmesi dağıtıldı.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Dünya Romanlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER